Bij elkaar nergens anders zijn

01-01-2021

"Tegen het einde van het jaar kruipen we dicht tegen elkaar aan. De lichten kleuren de straten. We lachen en praten met elkaar en luisteren samen naar muziek, onder genot van een hapje en een drankje." 

2020 was een bijzonder jaar. Een jaar waarin mijn boek 'Dit nooit weer!' in de vele boekhandels kwam te liggen. Niet alleen een boodschap, ook een grote wens van velen die 75 jaar geleden de vrijheid mochten vieren.

Nadien hebben wij met die vrijheid mogen leven, praktisch tot geen beperkingen. Tot in maart COVID-19 uit brak. Waarin de wereld opeens op de kop stond. Een jaar van vrijheidsbeperkingen die wij als jonge generatie niet eerder hebben mee gemaakt. Op een geheel andere manier vrijheidsbeperkingen die in het bijzonder onze ouderen en kwetsbaren op enorme wijze raken.

Alles is nu bijna onzeker, wel zeker is dat er veel spanningen ontstaan, eenzaamheid en frustraties.

Een jaar van Black Lives Matter, discriminatie en demonstraties. We zijn allemaal mensen die in en uit ademen. Of je nu zwart, wit, blank of wellicht groen bent. Wat maakt het toch uit? Wij zijn allemaal uniek, jij op jouw manier en ik op de mijne. We hebben allemaal dezelfde mensenrechten en laten we vooral ieders geloof en cultuur respecteren! 

Schrijven we iemand af op basis waar iemand zich bevindt of vandaan komt? Of proberen we echt te kijken naar wie iemand als persoon is. Zoals Nelson Mandela jaren geleden zei 'laat vrijheid regeren."

Gelukkig zie ik ook dat er nu hele creatieve acties worden opgezet, en het is zo te hopen dat dit stuk saamhorigheid na de crisis voor een deel blijft bestaan.Een jaar van, bijzonder nieuwe initiatieven, een jaar waarin ik regisseur werd van een unieke serie aan documentaires genaamd STILLE KOGELS. Een jaar van wensen vervullen, maar ook een jaar waarin wij nu zelf de geschiedenis van schrijven. Een jaar van... 

Voor velen een jaar met maar een grote wens: DIT NOOIT WEER!

Lieve familie, vrienden, kennissen en volgers laten we hopen op een beter jaar! Ik wens jullie een liefdevol, gezond en gelukkig nieuwjaar toe! 

Heel veel liefs,