DIT NOOIT WEER

24-03-2020

Niet alleen een boodschap, ook een grote wens van velen die 75 jaar geleden de vrijheid mochten vieren. Nadien hebben wij met die vrijheid mogen leven, praktisch tot geen beperkingen. Helaas staat nu de wereld opeens op de kop, op een geheel andere manier vrijheidsbeperkingen die in het bijzonder onze ouderen en kwetsbaren op enorme wijze raken.

Het was een wens van mij om samen met een aantal ouderen die de oorlog hebben meegemaakt een bundel van verhalen uit te brengen, inmiddels is mijn leerproject werkelijkheid geworden en zal binnenkort als boek op de markt gaan komen. Een leerproject wat nachtmerries heeft opgeleverd, maar wat ik absoluut voor geen goud had willen missen!

Op 12 april a.s. zou ik met heel veel trots en liefde persoonlijk de exemplaren willen overhandigen aan de ouderen die hun verhalen met mij wilden delen. Inmiddels is al bekend dat dit absoluut niet kan doorgaan, maar ongetwijfeld zal een nieuwe datum worden gevonden.

Alles is nu bijna onzeker, wel zeker is dat er veel spanningen ontstaan, eenzaamheid en frustraties. Nu eerst is het belangrijk samen alles op alles te zetten om dit proberen te doorbreken door bijvoorbeeld een telefoontje of een kaartje. Gelukkig zie ik ook dat er nu hele creatieve acties worden opgezet, en het is zo te hopen dat dit stuk saamhorigheid na de crisis voor een deel blijft bestaan.

In zijn toespraak heeft onze Koning Willem Alexander ook duidelijk aangegeven dat 2020 een jaar zal worden voor in de boeken, een jaar om nooit meer te vergeten.

Voor velen een jaar met maar een grote wens: DIT NOOIT WEER!