IEDEREEN IS TROTS OP HET DOORZETTINGSVERMOGEN VAN EVA

02-05-2020

Vorig jaar werd er door politie Zwolle een oproep gepost op Facebook met één grote wens.

"Op zaterdag 26 oktober is onze topper Eva jarig en zal zij 3️⃣ jaar worden 🎉🎊🎈. Zoals jullie wel zullen begrijpen is dit voor ons een bijzondere verjaardag, omdat we dankbaar 🙏🏼 zijn dat we deze mijlpaal met haar mogen vieren! Eva is dol op de kaarten die zij van iedereen toegestuurd krijgt. We zouden het ontzettend leuk vinden als Eva heel veel Verjaardagspost zal krijgen! Dus willen we jullie -Eva's familie, vrienden, kennissen en fans- vragen of jullie een kaartje naar haar willen sturen op deze bijzondere dag...

Voor het adres graag even een persoonlijk berichtje sturen naar 1 van ons.

Alvast ontzettend bedankt voor al jullie steun en lieve woorden❤️!!!" 

Woorden schoten te kort na lezen van deze oproep. Kippenvel, natuurlijk moest ik een kaartje sturen naar deze kleine topper. Enkele weken later ontving ik een persoonlijk bericht van Ellen, de moeder van Eva om mij te bedanken. Van binnen schoot ik vol, omdat mijn kaart oprecht gelezen was tussen al die tienduizenden kaarten en cadeaus die Eva had mogen ontvangen. Daarna bleven we met elkaar in contact. Eva haar verhaal raakte mij diep

Het is zo oneerlijk, ik vind het puur weg hartverscheurend om te zien hoe hard Eva moet vechten. Vechten voor het leven is natuurlijk lastig om te zeggen, omdat ze de kans op een 'normale' kindertijd niet heeft mogen beleven. Steeds opnieuw moet het kleine meisje van pas drie jaar oud opnieuw de kracht vinden om deze oneerlijke strijd tegen te gaan. Ik heb veel bewondering voor Eva en haar ouders.

Ze is nog maar drie jaar oud en de kans om zorgeloos te kunnen spelen met andere leeftijdsgenoten is gewoonweg anders. Ze kan niet altijd spelen zoals we dat ieder kind zouden gunnen. Dagen, weken thuis blijven om te moeten herstellen van de heftige en vooral nare naweeën van de chemo's.

Wij hebben het niet voor het kiezen in het leven... Of je nu kaal bent op lang haar hebt. Het maakt voor mij niet uit, want het gaat om de innerlijke jij!

Toen brak kort geleden het coronavirus uit wat Eva nog veel kwetsbaarder maakt dan dat ze al was.

Eva kennende heeft ze een mega doorzettingsvermogen, een vechterslust van hier tot aan bewijze van 'Pluto'. Dit sleept haar er doorheen, want ze laat haar niet zo makkelijk kennen. Net als haar liefdevolle ouders die haar alles willen geven, maar deze onmacht kunnen ze helaas niet geven al hoe graag ze zouden willen. De machteloosheid is schrijnend om te zien voor hen. Eva het kleine 'vechtertje' is heel hun hart en ziel.

Ik wilde Eva laten weten dat ik nu nog veel meer aan haar denk. De grootste kaart die er was zocht ik uit, en schreef daar o.a. in, dat er over enkele dagen een verassing voor Eva wordt bezorgd. Een bijzonder cadeau waar Eva hopelijk veel plezier van heeft. Eva heeft het nog niet binnen waardoor ik er nog niet zoveel over kan vertellen omdat het natuurlijk wel een verassing moet blijven

Net als de ouders, naaste familie en haar grote fans ben ik trots op het kleine lieve, maar vooral prachtige meisje Eva en haar lieve hartverwarmende ouders!