WIN ACTIE

08-10-2020

WIN 2 EXEMPLAREN VAN HET BOEK 'DIT NOOIT WEER' en 2 ENTREEKAARTEN VOOR HET KAZEMATTENMUSEUM

De tijd haalt ons in en dat besef wordt mij steeds duidelijker. Hoelang heb ik of hebben we nog om te leren van de levensverhalen van ooggetuigen die 1940 - 1945 hebben overleefd? 

Afgelopen zaterdag 3 oktober ging een wens in vervulling. De lieve bewonderenswaardige meneer van Houwelingen die na 71 jaar erkenning kreeg en pas begon te vertellen over zijn oorlogstijd overhandigde ons geschreven boek 'Dit nooit weer' aan Marijke Baarda, secretaris van het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk. 

De opvallend oude, maar vooral chique aktetas kwam op tafel. 'Hier zitten mijn hersenen in' en ieder detail werd benoemd. Heel bijzonder. 

"Zonder veters in m'n schoenen, zonder riem in m'n broek! Ontsnappen kon absoluut niet, want aan iedere kant van de weg, langs de sloot, stond wel iemand met een geweer" (Pols, 2020). 

In mijn eigen exemplaar schreef van Houwelingen: '1943 - 1945 dat ik tot nu toe (2020) alles nog heb mogen overleven. 17.12.1923'. Deze woorden raakten mij, want wat betekent overleven eigenlijk voor iemand die geen oorlog kent? Of in levende lijve heeft meegemaakt? 

Volg de instructies via de onderstaande link(en)

Het prachtige outfit van Geartsje is verkrijgbaar bij Hendriksen Fashion Bolsward www.hendriksenfashion.nl

Fotograaf Marloes van't Klooster Fotografie
www.marloesvantklooster.com 

Kazemattenmuseaum
www.kazemattenmuseum.nl